Tavoitekäppyrää

Sunnuntai-illan ratoksi mietin vähän tavoitteitani ja lisäsin näitä tavoite-etappejani aiemmin kyhäämääni kaavioon.

Mietin, että olisi järkevä paloitella kokonaistavoitetta hieman pienempiin osiin jottei homma tuntuisi ihan niin epätoivoiselta. Osatavoitteiksi otin pääsyn sairaalloisesta ylipainosta vaikeaan ylipainoon, vaikeasta merkittävään, merkittävästä lievään ja lievästä normaaliin. Kaaviossa näkyvät rajat ovat siis kunkin painoindeksiluokan ylärajoja. Esim. siirryn sairaalloisesta ylipainosta vaikeaan ylipainoon silloin, kun painoni laskee 122 kiloon. 

Olisi ollut kiva tehdä sellainen tavoitetaulukko, jossa tavoitteet olisivat olleet konkreettisempia, kuten "mahdun koon 46 vaatteisiin". Sellainen olisi ollut kuitenkin hankala toteuttaa, koska en suoraan sanottuna tiedä milloin se hetki koittaa. Olen kerran aikaisemmin aikuisiällä saanut pudotettua painoa hieman alle sataan kiloon ja muistan, että sain silloin ostettua paidan itselleni ihan perus henkkamaukasta. Suurimmaan koon kylläkin sieltä "normaalikokoisten" puolelta, mutta kuitenkin. Ehkä se koon 46 hetki koittaa siis jossain lievän ja merkittävän ylipainon välillä.

Kaaviosta huomaa heti, että ensimmäiseen etappiin on pisin matka. Kiloina se tarkoittaa 23 kilon pudotusta ja ajassa suurin piirtein yhtä montaa viikkoa, eli etappi häämöttäisi toukokuun alussa ensi vuonna. Jossain määrin toivon, että pudotustahti olisi hiukan ripeämpi nyt alussa, kun ottaa huomioon miten paljon ylimääräisiä kiloja on. Toisaalta en halua kokeilla mitään kitukuuria, vaan pudottaa painoa syömällä terveellisemmin ja liikkumalla enemmän. Ajatukset ovat ehkä hieman ristiriidassa keskenään.

Tavoitteet on nyt kuitenkin asetettu, joten ei muuta kuin niitä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti