17. viikon punnitus

Kiskoin puntarin tänään piilosta esille ja sain vaakalukemaksi 126,6kg! Kokonaispudotus tähän mennessä siis 18,4 kg, eli vähän reilu 1/4 kokonaisurakasta taputeltu. 4,6 kiloa olisi matkaa vielä siihen, että siirryn BMI -luokassa sairaalloisesta ylipainosta merkittävään ylipainoon. Mukavaa, että se raja alkaa jo olla lähellä!

Jännä, että vaikka painoa on vielä tosi paljon, olo on silti huikean paljon parempi kuin aiemmin. En ole yhtään niin väsynyt ja tuntuu että on intoakin touhuilla kaikenlaista. Mielikin on totta kai piristinyt karisseiden kilojen myötä, vaikka muutosta nyt ei peilistä niin selvästi vielä huomaakaan. Tai itse sitä ei huomaa. Vertailin kyllä alkutilanteen ja nykyhetken kasvokuvia ja olihan niissä hieman eroa. Ehkä pääkoppa ei kuitenkaan muutosta vielä niin osaa huomata! No, uskon että kun pääsen lähemmäksi sataa kiloa, muutoksen huomaa itsekin selvemmin 😊

Eilen olin niin energiaa täynnä heti aamusta, että kävin 6 kilometrin kävelylenkillä. Matka taittui kuin itsekseen, eikä mikään paikkakaan kipeytynyt, ihme kyllä! Muutoin olen käveleskellyt 2-3 kilometriä päivässä: lounastauolla lyhyemmän lenkin ja iltasella hieman pidemmän. Lumitöistä on myös tullu melkolailla liikuntaa tänä talvena, kun lunta on tullut niin valtavasti. Uimaan tekisi kovasti mieli, mutta eipä se taida vielä hetkeen olla mahdollista tämän koronatilanteen vuoksi. Toivottavasti kohta alkaisi sen suhteen hellittää ja päästäisiin kaikki takaisin normaaliin arkeen harrastuksineen päivineen!

8 viikon startti -valmennuskin päättyi ja tästä eteenpäin olen sitten "omillani". Uskon että valmennuksen antamilla ruokaopeilla pärjään kyllä hyvin. Tässä taannoin oli hiukan hankala tilanne, kun olin luvannut lapsen synttäreiden kunniaksi heille pitsat, enkä ajatellut ollenkaan kuinka mahdottoman herkulliselta ne pitsat sitte tuoksuvat autossa kun niitä kotipaketissa kotiin roudattiin 🙈Väistin pitsahimot kuitenkin ja tein itselleni hiukan terveellisemmän annoksen. 

Mielitekoja ei muuten ole kauheasti ollut, makeanhimoa ei oikeastaan lainkaan. Hetkellisistä mieliteoistakin on päässyt aika nopeasti yli. Kaikista eniten olen tyytyväinen siihen, että iltamässäily on jäänyt kokonaan pois. Nykyisin syömme koko perhe yhdessä iltapalan ja se on kyllä kiva hetki illassa! 

Olen edelleen hieman äimistynyt, miten hirvittävän paljon kasviksia saa ostaa kaupasta joka kerta, kun siellä käy. Niitä kuluu siis todella paljon. Aika paljon uppoaa myös rahaakin niihin, mutta tietysti tämä talviaika vaikuttaa nyt hintaan. Sesonkiaikaan kauppalasku varmasti hiukan pienempi. Toisaalta, kyllä herkkuihin ja muuhun mättöönkin saa tosi paljon menemään rahaa. Ainakin jos sattuu himoitsemaan Ben&Jerrys -jätskejä 😁Varmaan, jos sallin itselleni jossain välissä herkuttelupäivän, ostan sitten juurikin tuota jätskiä. Pitää vain sitten tarkkaan harkita, mitä makua 😉




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti