10 viikkoa: -10 kg, -10 cm!

10. viikon punnituspäivä oli tänään ja niin vain meni ensimmäinen 10kg rikki! Paino nyt 134.9 kg ja vyötäröltä on hävinnyt 10 senttiä myöskin (142cm->132cm). Olo on vähän epätodellinen. Jos puntari ja mittanauha eivät näyttäisi pienempiä lukemia, en uskoisi että painoa on pudonnut jo noinkin paljon.

Seuraava välitavoite on päästä alle 130 kilon. Kuukauden päästä se varmaan on jo aika lähellä, tai ainakin toivottavasti. On ilmeisesti aika todennäköistä, että paino ei tipu ns. tasaisesti. Voi olla viikkoja, ettei mitään tapahdu tai paino jopa nousee. Toivon todella, että saan itseni jotenkin henkisesti tsempattua sellaisiin viikkoihin. Pienempi puntarilukema motivoi hyvin jatkamaan, joten voi olla vaikea hyväksyä +-0 viikkoja, tai jos paino on jopa noussut. Eikait se auta kuin uskoa sellaisenakin hetkenä, että vielä se siitä lähtee laskemaan!

Ruoka-asioissa olen nyt tsempannut ihan täysillä, yrittänyt kokeilla kaikkea uutta avoimin mielin ja syönyt tasaisesti päivän mittaan!

Kanaa, wokkikasviksia, herkkusieniä ja avokadoa 


Kukkakaali-katkarapukeittoa

Tänään kokeilin jopa sellaista smoothieta aamupalaksi, mihin tuli kurkkua. Voin kertoa, ettei olisi tullut aiemmin mieleenkään tunkea kurkkua tai pinaattia smoothieen. Ihan ehkä ei lemppariateriaa tuosta edelleenkään tullut, mutta ei se pahaakaan ollut kuten ehkä vähän etukäteen ajattelin.

Tänään on taas kauppapäivä. Uskomatonta, miten paljon kasviksia saa kantaa kotiin ja vielä uskomattomampaa, että roskiin niistä ei tule heitettyä mitään. Kasviksia tuli syötyä ihan kivasti ennen tätä elämäntaparemonttiakin. Lasten syntymän jälkeen otin nimittäin tavoitteeksi sen, että joka aterialla on tarjolla jotain kasvista, oli se sitten salaattia, keitettyjä/paistettua kasviksia tai vaikka vain pilkottuja tomaatteja: kuhan jotain aina on! Ja aika hyvin siitä on pidetty kiinni. Nyt kuitenkin huomaan, että en siltikään ole syönyt kasviksia riittävästi. Olen ottanut niitä lautaselle liian vähän. Siinäpä opeteltavaa tästä eteenpäin 😊

2 kommenttia: