Kuudennen viikon punnitus

Joulukiireet ovat vieneet tämän laihduttajan ajan, mutta terveellisessä ruokavaliossa olen silti pysynyt ihan kohtuullisen hyvin ja päivittäistä liikuntaakaan en ole unohtanut. 

Eilen oli kuudennen viikon punnituspäivä ja pudotusta edelliseen viikkoon tuli -1,4 kg. Vyötäröltä oli lähtenyt sentti edelliseen mittaukseen verrattuna! Paino on pudonnut nyt aloituksesta kokonaisuudessaan 6,7 kg 👏

Tällaista painonpudotusta en kyllä suoraan sanottuna huomaa vielä millään tavalla ulkonäössä. Eräs läheinen ihminen sanoi, että kasvoista huomaa painon pudonneen. Ehkä enin turvotus on lähtenyt läiskimään sieltä sitten? Housut saattavat tuntua ehkä hiukan löysemmiltä päällä, mutta ei mitenkään merkittävästi. 

Suurin muutos on varmaan olotilassa. Tuntuu, että olo on asteen verran pirteämpi ja jaksaa hiukan paremmin. Aamuisin ei ole kurjan pöhöttynyt olo, mikä minulla monesti oli iltamässäilyjen jäljiltä. Lenkille on kiva lähteä ja käveleminen sujuu jotenkin helpommin.

Tänään oli ajatuksena käydä heti aamusta vähän pidempi kävelylenkki, koska aloitin jo joululoman ja aikaa on nyt päivisinkin paremmin. Lenkkipolulla oli kuitenkin vastassa kirjaimellisesti jäätävä näkymä. Kiittelin itseäni nastakenkien hankinnasta ja päädyin suihkimaan sitten lopulta kolme kilometriä sen suunnitellun viiden sijaan.

Olen muuten ottanut tavaksi käydä työpäivinäkin lounastauolla sellaisen 10 minuutin kävelylenkin. Eihän siinä ajassa hurjia matkoja ehdi käppäillä, mutta se on kiva vastapaino istumiselle ja pieni tauko pääkopallekin kesken työpäivän. Suosittelen kokeilemaan! 😊

Joulu alkaa olla jo lähellä ja herkuttelua on sen myötä tiedossa. Entistä enemmän jännittää, miten pääsen takaisin "ruotuun" joulun jälkeen. Ruokavaliossa ja varsinkin ateriarytmissä minulla olisi tulevaisuudessa vielä kovastikin parannettavaa. Varasin itselleni ajan ravintoterapeutille. Ihan kiva nähdä, millaisia vinkkejä siltä suunnalta tulee! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti