Punnitusta ja lenkkitunnelmia

Tänään päätin aamulla rohkeana hypätä puntarille! Olen hieman vältellyt puntaria, kun mulla on taipumusta laukata siellä liiankin usein.. siis silloin kun pudotan painoa. On sekin jännä, että yleensä välttelen puntaria viimeiseen asti ja se saa pölyttyä kaikessa rauhassa kaapin alla. Sitten kun aloitan elämäntaparemontin, puntarista tulee lähes pakkomielle. Yritän nyt pitää jonkin järjen touhussa ja malttaa käydä vaikkapa vain kerran viikossa. Kuitenkin sen (hyvän) tuloksen näkeminen motivoi jatkamaan, joten siinä mielessä puntarilla on hyvä käydä. Toisaalta taas jos tulos on pettymys, se voi lannistaa mieltä.. Tänään puntari näytti lukemaa:

142,7 kg (-2,3 kg / 2vko)

Hyvä alku siis! Samalla tulee väkisinkin ajateltua, miten kovin pieni osuus se on määrästä joka kaikkineen tulee pudottaa (70kg). Tässä projektissa kaikista vaikeinta tulee olemaan se, että jaksaa jatkaa, vaikka matka on pitkä. Entiseen on niin helppo livetä takaisin.. Enkä halua kokeilla mitään ihmedieettejä, joilla paino putoaa nopeasti mutta tulee takaisin vähintäänkin yhtä nopeasti. Haluaisin opetella terveelliset elämäntavat ja pudottaa painoa tasaisen varmasti. 

Olisin halunnut ottaa myös mittoja (vyötärönympärös, reidenympärys jne.) mutta en löydä nyt mittanauhaa mistään.. Täytynee vielä kaivella kaappeja, tai sitten luovuttaa ja ostaa uusi. Mutta kunhan mittanauhan käsiini saan, otan mitat jotta niidenkin kehittymistä voi sitten seurailla matkan varrella. Kuviakin toki olisi kiva ottaa ja tänne laittaa muidenkin pällisteltäväksi, mutta vielä vähän epäröin, haluanko sitä tehdä. Otan nyt kuvat ja mietin sitten jossain vaiheessa rohkaistunko tarpeeksi niitä postaamaan!

Lenkkeilystä olen alkanut pikkuhiljaa nauttia. Eilen saatiin lunta maahan oikein runsain mitoin ja jotenkin se kävelylenkki oli ihanan tunnelmallinen. Ihmiset ovat pikkuhiljaa laitelleet jouluvaloja ja maisemat olivat melkeinpä satumaiset.


Yksi ongelma kuitenkin on, nimittäin toppahousujen ostaminen. Tämä on varmaan monelle muullekin kovasta ylipainosta kärsivälle tuttu ongelma: sopivia kokoja on todella vaikea löytää. Onneksi viime vuosina valikoimaa on tullut enemmän plus koon vaatteisiin, joten toivottavasti onnistun hankkimaan sopivat ulkoiluhousut kylmemmillekin ilmoille. Ja sopivilla tarkoitan sitä, että kunhan mahtuisivat päälle. Vinkkejä otan mielelläni vastaan! Toppatakin hankin jo aiemmin Ellokselta. Ahkka -merkkisissä takeissa löytyi tosi isojakin kokoja ja takki on ollut tosi lämmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti